stap1   stap1  
stap1
stap1
   

 

 

Achtergronden van de coach
stap1

De coach van Stap één ben ik, Lucia Dannenburg. Vanaf mijn 15e levensjaar heb ik gewerkt en daarbij de meest uiteenlopende functies gehad. Daarnaast heb ik mijn opleiding steeds verder aangevuld vanuit de behoefte om altijd te blijven leren.

Na de avondschool volgde een HBO-opleiding tot opbouwwerker en daarop een universitaire opleiding tot psycholoog. Vervolgens heb ik ook een leergang coaching afgerond, een cursus mediation gedaan en workshops over daarmee verbonden onderwerpen gevolgd.

Ik heb vele jaren gewerkt met getraumatiseerde vluchtelingen en met hulpverleners van die vluchtelingen. Dit heeft mijn inzichten in de eigen kracht van mensen verdiept en mijn overtuiging van de juistheid van het ondersteunen van zelfstandigheid verstevigd. Het heeft mij ook geleerd dat ik als coach veel voor mensen kan betekenen.
Behalve het coachen via Stap één, coach ik al jaren bij de rijksoverheid. Dit doe ik daar naast mijn feitelijke functie, via een coachpool bij een ministerie en via Intercoach. De coachpool en Intercoach werken met coaches die een andere hoofdtaak bij de overheid hebben. Bijzonder van deze aanpak is dat collega's op deze manier heel dichtbij een coach kunnen vinden die het werkveld van de coachee (iemand die gecoacht wordt) kent.

Om mijn werkwijze en denken over coachen scherp te houden ben ik lid van twee intervisiegroepen en ben ik lid van twee beroepsverenigingen (NOBCO en NIP). Daarmee zorg ik ervoor dat ieder coachingstraject naar de laatste inzichten ingericht wordt, met behoud van het persoonlijke van mijn aanpak.

Ik vind het steeds een mooie ervaring om te zien hoe mensen hun doel bereiken!

Terug naar de vorige pagina