stap1   stap1  
stap1
stap1
   

 

 

Achtergronden van de adviseur
stap1

De adviseur van Stap één ben ik, Lucia Dannenburg.

Een postacademische managementopleiding voor overheidsmanagers, arbeids en organisatiepsychologie binnen een universitaire doctorale opleiding, een opleiding tot kwaliteitsauditor en een opleiding tot opbouwwerker, vormen de basis waarop deze adviseur ondersteuning aan organisaties biedt.

Ik heb vele jaren gewerkt in profitorganisaties, non-profitorganisaties en bij de (rijks)overheid.
Mijn passie is het om bij te dragen aan maatschappelijke thema's en om organisaties mooi te veranderen. Mijn werkzaamheden hebben zich de laatste jaren vooral gericht op het adviseren van het topmanagement binnen de Rijksoverheid op het gebied van organisatie en besturing en het stimuleren van het op dynamische wijze veranderen van organisaties.

Dynamisch veranderen houdt in: Het voortdurend, flexibel en al lerend aanpassen van de organisatie met de mensen die het betreft en zonder het belang van deze mensen uit het oog te verliezen. Vanuit het dynamisch standpunt is er voortdurend aandacht voor de omgeving van de organisatie en van de mens die er werkt. Gezocht wordt naar het gezamenlijk met de omgeving beoordelen van de productnoodzaak, het ontwikkelen van productvoorwaarden, producttoepassing en productverbetering. Hierbij kan het om op verschillende thema's gericht overheidsbeleid gaan, maar ook om strategisch personeelsbeleid waarbij flexibel opererende medewerkers en managers hun inzet in samenspraak aanpassen aan de vraag van het moment.

Hierbij is het mijn bijdrage om kennis over te dragen en op te treden als uw sparringpartner, uw programmamanager, projectmanager, interimmanager of verandermanager. Waar nodig schakel ik topcollega's in om uw opdracht uit te voeren.

Terug naar overzichtspagina